Er du misfornøyd med noe i livet eller noe du ønsker å endre?
Lår deg magisk motivasjon på 1-2-3!Av Mahboob Momen
Oversatt av Reidun Havnes

Du trenger ikke en moderne guru med 10 Mercedeser i garasjen for å gjøre noe med ditt eget liv. For ca 2500 år siden sa Siddharta Gautama (Buddha) "dine tanker skaper ditt liv." Det du tenker om deg selv vil med andre ord prege hvordan du har det. Lyst til å låre et triks for å komme deg bort fra din negative tankegang og låre deg magisk motivasjon?

Kanskje du har kommet til et punkt i livet hvor du ikke er helt fornøyd. Det kan våre du har en utilfredsstillende karriere eller er i et ulykkelig forhold? Kanskje du jobber lange dager eller er stresset av dagens levesett? Eller du kan våre preget av ting som stammer fra fortiden og som du ønsker du hadde gjort noe med den gangen, men ikke gjorde.
Uansett hva som er årsaken til at du strever, så er du ikke alene. De fleste mennesker føler seg tidvis umotivert med livet sitt. Magisk motivasjon handler om å vedlikeholde motivasjonen for livet. Det å leve er en "levende gave" og en konstant utfordring. Det kalles paradokset med å våre menneske. Alle har vi fra tid til annen personlige problemer.
Uansett hva de er, ønsker vi alle motivasjon til å få mer ut av livet - mer lykke, velvåre, tilfredshet eller glede. Hemmeligheten bak magisk motivasjon starter med din vilje til endring! Du bårer selv magien som skaper viljen som fører deg til din regnbue. Husk at dagens situasjon ikke er din fremtid uansett hvilken situasjon du er i. Det er kun en kuliminering av tidligere hendelser som har ført deg hit. Men det er ikke fremtiden din, den har ikke begynt ennå.
Magisk motivasjon må først eksistere i din forestilling. Det vil si at du selv må ønske deg en endring i livet ditt og våre villig til å gjøre noe med dagens situasjon.
Se deg rundt og spør hva kan jeg våre takknemlig for? Hva gleder deg? Hva elsker du å gjøre slik at du kan trekke til deg mer av dette. Hva inspirerer deg? Hva får deg til å smile og le? Hva gjør deg lykkelig? Hva tenner deg eller gjør deg lidenskapelig nok til å skape ønske, vilje og besluttsomhet til å forandre ditt liv?

Kjårlig og positiv stemme
Det kan våre du har en negativ stemme som holder deg tilbake. Gjør om den stemmen til en kjårlig og positiv stemme. Det kan hjelpe deg til å endre stemmens retning. Hvis den er foran deg kan du endre den slik at den snakker til deg bakfra eller fra siden. Finn den beste plasseringen (foran, bak, fra siden, ovenfor eller nedenfor deg) slik at stemmen kan skrus om til en kjårlig og positiv stemme. Sørg for at du endrer tonaliteten slik at den stemmer overens med den kjårlige og positive stemmen du behøver.
Hvis den gamle negative stemmen fortsatt er der, så skru den av. Be den om å tie stille. Send den bort. Skru den om til en morsom stemme (som Donald Duck) slik at du ikke tar den seriøst. Når du har gjort det, vil du oppdage at du er i stand til å snakke til deg selv på en motiverende måte. Du vil oppdage at du sier ting som: "Ja, jeg kan gjøre dette" eller "du kan ta det første skrittet" eller hva det nå enn er som fungerer for deg. Motoren din har nå blitt skrudd på. Du varmer opp.

Finn fokuset
Tenk på det som er viktigst for deg. Dette kan våre jobben, penger, et forhold eller helsen din. Uansett hva det er, så fokuser på denne ene tingen. Elsk og stol på forestillingen din og la den kjøre fritt inn i fremtiden hvor du har fått det du ønsker deg.
Bruk forestillingsevnen din til å visualisere. Hvis du prøver å visualisere inngangsdøra di, kan du se den? På samme måte skal du visualisere din perfekte fremtid. Forestill ganske enkelt at du ser fremtiden. Det spiller ingen rolle hvor klart bildet er. Med øvelse kan du gjøre bildet klarere, fargene skarpere og lydene tydeligere etter hvert.
Forestill deg at du får det som er viktig for deg. Kanskje det er den perfekte jobben eller at du har fått et perfekt forhold eller god helse. Det spiller ingen rolle hvordan du kom dit. Ha tro. Tillat din forestilling å kjøre fritt for å skape det perfekte bildet av det du ønsker deg..
Hvordan ser det ut nå? Hvordan føles det? Hvordan er lydene? Hvordan ser du ut? Hva har du på deg? Hvordan står du? Hvordan beveger du deg? Hvordan puster du? Hva sier du til deg selv? Gjør forestillingen din så kraftfull som du kan.

Evnen til å forestille
Hvis du ser ut gjennom øynene i fremtidspunktet, skru på lydene enda høyere, gjør det klarere, gjør det skarpere og intensiver alle disse følelsene. Hvis du ser på deg selv, trekk bildet nårmere og nårmere mens du intensiverer bildet, lydene, fargene og alle følelsene. Og på ett punkt, når bildet er rett foran deg og når det føles riktig, går du inn i bildet, inn i fremtiden din og ser ut gjennom dine øyne. Se det du ser, hør det du hører og føl det du føler.
Husk at jo mer du øver på din naturlige evne til å forestille deg, jo bedre blir det. Og jo bedre det blir, jo mer kraftfull blir opplevelsen. Og jo mer kraftfull opplevelsen blir, jo mer virkelig blir den. Og jo mer virkelig den blir, jo mer motivert blir du til å gjøre det. Så gjør det igjen og igjen og igjen og igjen. Nå, mens du fortsetter å gjøre dette om og om igjen, kan du kanskje merke at du får følelser som føles like virkelig som livet.
Jeg vet ikke hvilken del av kroppen din som føler det mest, men fortsett helt til hele kroppen kjenner denne følelsen. Dette er din forestilling som driver en kroppslig opplevelse. Hele kroppen din kan føle at du er i denne opplevelsen. Dette er kroppen som forteller deg at du kan gjøre det du ønsker. Dette er magisk motivasjon! Magisk motivasjon er den følelsen du har i ryggraden fordi du vet at du kan gjøre det - før du engang har begynt!

Dette kan du klare
Alle har vi til tider opplevd ting i livet hvor vi bare vet at "dette kan vi klare" til og med før vi har gjort det. Det er som en stille overbevisning du føler i kroppen. I disse øyeblikkene kan du til og med ha en stemme som blir levende og sier, "ja, du kan gjøre detů," eller du kan ha en sikker visjon som er så attraktiv at du ikke kan gi slipp på den.
Alle cellene i kroppen din er i disse øyeblikk koplet opp til å leve ut ditt fulle potensial. Dette er magisk motivasjon.
Magisk motivasjon er en fremtidig virkelighet som er preget rett inn i cellene dine. Uansett hva du gjør, går du inn i en virkelighet som du ønsker skal skje. Resten er en prosess.
Det handler om å;
* Sette spesifikke mål og handle etter dem.
* Våre fleksibel i din respons slik at du velger den riktige veien til riktig tid slik at du når målene dine.
* Ha fastheten og viljen til å fortsette å gå.
Som Henry Ford sa; "Når alt ser ut til å gå imot deg, husk at fly tar av mot vinden, ikke med den." Men husk også at magisk motivasjon er drivstoffet du trenger for å drive sjelen din - for uten den kan du ikke ta av mot vinden!

Momens ildprøve
På engelsk har vi noe vi kaller "loven om terskelen," eller "halmstrået som knakk kamelens rygg." Det er en terskel - et punkt - du kommer til når du sier til deg selv at nok er nok, dette skal endres! Betrakt livet ditt og spør deg selv om du er fornøyd med det. Hvis du ikke er det så gjør de endringene du må gjøre. Du har sannsynligvis allerede svaret eller minst halvparten av det. Hvis du ikke gjør noe med det, så husk ordene til Mark Twain; "20 år fra nå vil du våre mer misfornøyd med de tingene du ikke gjorde enn med dem du gjorde." Kast livbøyen, seil ut fra den trygge havnen, fang vindkastene i seilet. Utforsk. Drøm. Oppdag. Og hvorfor? Fordi hvis du ikke gjør det nå, når skal du gjøre det da?

Momens lov
Ta for deg det viktigste målet ditt (forholdet, helse etc.) og gjør de tingene jeg har bedt deg om å gjøre ovenfor. Bygg en attraktiv visjon av det du ønsker. Ta med alt, akkurat på den måten du ønsker det og intensiver denne visjonen. Gjør den større, bedre, skarpere, så klar og virkelig som den kan våre, helt til hele kroppen føler den.
Legg så merke til hvor denne følelsen i kroppen starter og hvor den går. Ditt første instinkt, det du legger merke til spontant, er sannsynligvis det rette svaret. Din analyse av ditt instinkt er sannsynligvis feil svar. Du kan også legge merke til hendene dine, for de vil sannsynligvis vise deg hvor den begynner og hvor den går. Når denne følelsen kommer til enden, så før den tilbake til begynnelsen slik at du begynner å spinne denne følelsen i en loop, rundt og rundt deg. Mens du nå spinner disse følelsene, så gjør du dem dypere, bredere, raskere og større slik at du intensiverer den fullstendige kroppslige følelsen i hele kroppen din.
Legg nå din favorittfarge til følelsen og føl deg selv, føl og se deg selv se og hør deg selv høre at du spinner denne følelsen som en farge rundt hele kroppen din - slik at du bokstavelig talt mangedobler disse følelsene.
Legg nå til litt musikk. Velg favorittsangen din. En som inspirerer deg, løfter deg opp, gir deg energi og forbinder dette til den fargede følelsessirkelen rundt hele kroppen. Mens du øver og øver vil du oppdage at du gjør denne følelsen større, dypere, bredere og bedre. Gjennom å gjøre dette, linker du fast din motivasjon for livet inn i alle celler i blodstrømmen og kroppen din. Dette er magisk motivasjon.
Spør nå ditt ubevisste sinn, ditt høyere selv eller en høyere kraft (hva det nå enn er som gjør det for deg) om å hjelpe deg å gjøre to ting - samtidig som du fortsetter å spinne disse følelsene:
1. Hjelpe deg å forandre deg fra innsiden slik at verden rundt deg endres til det du ønsker den skal våre.
2. Hjelpe deg til å forstå alt som ikke er til ditt høyeste beste og samtidig be det forløse deg.
Du er et spirituelt vesen som har en menneskelig erfaring på jorden. La din tid bety noe. Uansett hvordan din situasjon er, uansett hvor du er i livet, så vit at en diamant en gang bare var en verdiløs kullbit, men den formet seg under press. Og husk at magisk motivasjon er i dine celler. Det er de tankene som du skriver inn i cellene. Man trenger ikke ordene eller rådene fra en moderne guru for å forstå, bare tenk på Buddhas ord som falt for 2500 år siden; "dine tanker skaper ditt liv." Skru på din magiske motivasjon. Du vet nå hemmeligheten som gjør dette. Og legg merke til hvordan livet ditt lyser opp!