Bryt ut og finn kjærligheten!Av Merete Evertsen

Frykten er vår verste fiende.
Wenche Dragvoll fra Trondheim er mer en veileder som hjelper andre til selvhelbredelse enn en spådame. Mange frykter kjærligheten og stenger den ute. Det vi frykter aller mest er å ikke være god nok. Sammen med sin samboer og kollega Inge Østensen brenner Wenche for å hjelpe andre med å finne kjærligheten.

Frykten for at en bestemt kvinne eller mann ikke vil ha deg, er den sterkeste frykten vi mennesker har. Følelsen som ligger bak er frykten for ikke å være god nok. Vi er livredd for å bli avvist. Frykten vi bærer i oss gjør oss avhengig - vi blir avhenging av at en bestemt person bekrefter at vi er bra nok.

- Utfordringen med å slippe frykten er rett og slett å bryte mønsteret, forklarer Wenche, som bruker klarsyn, kanalisering og tarotkort når hun jobber. I alle år har det vært spørsmål om kjærligheten som har utgjort den største andelen av henvendelsene hun har mottatt. Ved siden av å være en sjelens tolker, har hun i mange år udannet seg innen forskjellige alternative retninger.

- Jeg "våknet opp" for elleve år siden for den alternative verdenen. Siden den gang har jeg studert mye, blant annet aromaterapi, kinesiologi, akupunktur, healing, tarot og regresjon. Jeg har samlet inn det jeg trenger av lærdom for å jobbe med det jeg gjør i dag. Jeg setter det sammen og bruker det ut fra mine egne erfaringer, smiler Wenche.

Parforhold
Å være en veileder til selvhelbredelse, innebærer også å være veileder til kjærligheten. Wenche føler at hun best kan bidra med sine evner når temaet dreier seg om parforhold og kjærlighet. Det viktigste er å sette fokus på verdier som skaper et godt fundament i et forhold.

- Alle verdensreligioner bygger jo på de samme verdiene, så egentlig er det merkelig at det skal være så vanskelig! Vi er omgitt av masse energier av kjærlighet, og energi er også de usynlige linjene som finnes mellom mennesker. Vi må bare finne de gode energiene i oss selv, ta dem ned og tørre å ta og føle på dem. Meditasjon og bønn er nøkkelen til å reise innover og bli kjent med seg selv. Kjærlighetsenergien er uendelig, og alle er en del av den. Man må bare finne roen til å koble seg på og ta den inn over seg, forklarer Wenche, som når hun bruker sine synske evner "ser" det følelsesmessige hos mennesker.

- Jeg kobler meg på chakrene til klienten og begynner å jobbe med det. De fleste sliter i de nederste chakrane, og da blir det uballanse. Jeg kan se hva vedkommende sitter fast i og hva som trengs for å forløse problemet for å komme seg videre. For å si det sånn; jeg ser kanskje ikke alltid drømmepartneren, men jeg ser i høyeste grad hvorfor vedkommende ikke dukker opp. Jeg ser også om det er en partner som eventuelt kan dukke opp, men det skjer ikke uten at man selv gjør endringer. Når jeg ser dette, er jeg også i stand til å hjelpe vedkommende videre på veien til å finne kjærligheten, smiler Wenche.

Følelsen av å ha havnet på rett hylle i livet vises åpenbart i Wenches talestrøm. Hun kjenner at hun er i stand til å hjelpe andre til å finne det beste livet har å by på.

Bryte mønster
- Utfordringen er å bryte fastlåste mønster. Frykten for forandring - det ukjente - er sterkt til stede i oss mennesker. Mønsteret man har satt seg fast i kan man ha dratt med seg fra barndommen, i oppveksten eller fra tidligere liv. Jeg våger å påstå at det er såpass mange som er bevisste i dag at de skjønner at det er en "dypere" sammenheng i dette.

Wenche nipper til kaffen mens hun leter etter en reaksjon på det hun sier. Den kommer ikke, så hun fortsetter tankerekken.

- Når et samliv rakner, tror mange at de ikke greier seg uten den andre personen. De føler at verden raser sammen, og den følelsen er selvfølgelig reell nok. Men det vi alle skal huske på er at ingen kan gi deg den kjærligheten du ikke har i deg selv! Faktisk må enkelte oppleve et samlivsbrudd før de er i stand til å finne seg selv. Brutalt, men sant! Det er først når vi har lært å elske oss selv, at vi er klar til å elske andre. Ingen kan gi bort noe de ikke har. I den andre enden ligger det å kunne ta i mot kjærlighet fra andre. Det er like viktig å være i stand til å ta i mot kjærlighet som det er å gi. Da spør jeg; når er man i stand til å ta i mot kjærlighet? Jo når vi forstår at vi er verdig kjærligheten - at vi innser at vi fortjener den kjærligheten vi får. Vi tør å tro på kjærligheten fordi vi elsker oss selv!

Smerten
Frykten for ikke å bli elsket finnes det dessverre mye av. Den er så sterk at den fører til mye smerte - og til og med sykdom. Wenche smiler og kikker ut av vinduet på kafeen vi sitter på. Hun er dypt engasjert i det hun nå snakker om, og har et genuint ønske om å hjelpe mennesker som er fastlåst i smerten.

- I smerten ligger det mye informasjon. Årsaken til at så mange stenger av for kjærligheten er frykten for å blottlegge seg selv, og på den måten bli såret. Det jeg prøver å lære til mine klienter er at i stedet for å fortsette med å bygge opp et forsvarsverk rundt seg, så riv heller forsvarsverket ned! Det er utrolig tungt å gå rundt hele livet og bære på en slik mur. Begynn å leve! Forsvarsverket holder aldri over tid likevel. Det koster enormt med energi å holde dette forsvarsverket oppe over tid - og til slutt vil det rase. Da vil smerten føles mange ganger sterkere, og du vil bruke mye lenger tid på å finne veien tilbake til deg selv, sier hun.

Norges beste
Inn fra sidelinjen kommer Wenches beste venn gjennom mange år, Inge Østensen. De har nettopp funnet hverandre som par og er blitt samboere. Inge har noe på hjertet han også.

- Wenche er den dyktigste spåkvinnen i dette landet! Hun er rett og slett spåkvinnenes spåkvinne, smiler Inge bredt. Jeg har kjent Wenche i mange år nå, og har alltid ment det. Hun er hundre prosent ærlig og farer ikke med tullprat. Snakker du med Wenche, får du muligheten til å komme deg ut av en fastkjørt livssituasjon. Jeg har med egne øyne sett hva hun har bidratt med for at andre mennesker skal få et bedre liv.

Inge er alvorlig og mener hvert ord han sier.

- Bare vent, hun kan sikkert legge kort på deg etterpå, så skal du selv få se, legger Inge ivrig til.

Altet
Praten rundt bordet blir med ett veldig livlig når Inge har kommet til. Wenche er den rolige og blide, mens Inge er den ivrige og glade.

- Vi skal oppleve alt, det er guddommens innerste vesen. Vi er en del av altet! Ingenting i livet kan gå galt. Vi er åndsvesener som har en kropp, ikke en kropp som muligens har en sjel. Ydmykhet og takknemmelighet er den viktigste følelsen vi har. Det er en del av kjærligheten. På hver sin ytterkant av det følelsesmessige spekteret har vi kjærligheten på den ene siden og frykten på den andre. Mellom disse ytterpunktene finnes alle nyansene. Alle er en del av den samme energien. Vi er alle "ett." Det er kanskje vanskelig å forstå med en gang, men det er en sammenheng i alt og alle. Det er ingen som er bedre enn noen andre - det er ingen som er kommet lenger i sin åndelige utvikling enn andre. Vi er bare på forskjellige nivåer. Vi skal alle oppleve alt. Det greier vi ikke i løpet av ett liv. Derfor kan det hende at vi har med oss fastgrodde mønster fra tidligere liv. Det handler om å løse opp i disse mønstrene for å komme seg videre. Det handler om å bli bevisst, mener han.

Ny verden
Inge er godt bevandret i den alternative verdenen. Han jobbet i magasinet "Det Ukjente" på 80-tallet. Han var den første som fikk inn et slikt magasin i et kommunistisk land etter murens fall. I Polen hadde magasinet så mange som 350.000 lesere hver måned.

- Det var en døråpner for tusenvis av mennesker i Polen. Men så er vi også på vei inn i en ny åndelighet her på jorden. Interessen har eksplodert de siste årene. Ta bare magasinet Medium som et eksempel. I dag er det rom og interesse for det. Det finnes masse kanalisert litteratur og folk er på søken. Flere og flere søker etter guddommen. Det er som det klør i sjela. Problemet er definisjonen og begrepene rundt guddommen.

Utgangspunktet for alle verdensreligioner er tross alt kjærligheten, men det kommer så mange forstyrrelser rundt definisjonene som ødelegger. Wenche smiler og nikker til strømmen av ord som kommer fra Inge, og legger til:

- Mange er ikke klar over det, men de er klare! De føres mot mennesker som får dem videre i livet.

Jobber sammen
Wenche og Inge har valgt å jobbe sammen fordi de føler de utfyller hverandre. Inge vekker opp guddommen i folk, og da kommer følelsene. Deretter overtar Wenche.

- Det er et åndelig fundament i alt det vi gjør, og overhodet ikke penger som ligger bak. Vi har fått den største gaven et menneske kan få. Vi er en del av altet, og vi kan bidra til å forkynne det. Alt vi trenger kommer til oss når vi skyver til side egoismen. Da fortsetter vi å ekspandere som mennesker. Det første formålet er å elske. Alt for mange stopper opp i sitt eget verdensbilde. "Prøv ikke å forandre hvordan jeg oppfatter verden!" Det er frykten som hindrer oss. Sokrates hadde en nøkkel for å åpne opp for mer informasjon. Han sa; "Jeg erkjenner at jeg intet vet." Har du den innstillingen, er du åpen for alt og lager ingen hindringer for deg selv og ditt verdensbilde.

Märtha Louise
Som resten av Norge har samboerparet fått med seg den opphetede debatten rundt prinsesse Märtha Louise. De er helt klar på hvor sympatien ligger.

- Det er utrolig at folk kan latterliggjøre henne. Hun er intet mindre enn en pioner på dette området! Hun opplever nå det som mennesker med andre meninger og oppfatninger har opplevd gjennom alle tider. På 1800-tallet ble det hevdet at alt som er oppfunnet er oppfunnet, og derfor kan all forskning opphøre. Han som en gang hevdet at jorda var rundt ble også latterliggjort, glem ikke det. Nei kom deg bak begrepene og åpne opp for altet. Vi kommer dit om vi vil eller ikke.