Bruker sitt indre som hjelpemiddelAv Merete Evertsen

- Poenget er at vi skal hjelpe best mulig.
Bjørn Mæhla er en asket og eremitt. Han prioriterer det åndelige så sterkt at han blåser i det materielle. Bjørn overordnete mål er å hjelpe andre mennesker i krise. Han ble oppmerksom på sine synske og intuitive evner igjennom jobben som bussjåfør. Her tok han seg i stadig å "vite" hvor langt passasjerene skulle, og han begynte å observere menneskene rundt seg bevisst. I dag jobber Bjørn på teletorget for å kunne være tilgjengelig for å hjelpe flest mulig mennesker med sine evner.

Bjørn er en eremitt. Han trives best i sitt eget selskap, men koser seg også sammen med venner. Han liker ikke å reise, og heller ikke snakke i store forsamlinger.

- Jeg har motstand mot å reise eller oppholde meg i store forsamlinger. Jeg trives best når jeg får ro til å kunne konsentrere meg om det åndelige. Faktisk prioriterer jeg det åndelige så sterkt at jeg blåser i alt det materielle. Jeg er en kløne med penger, kanskje nettopp fordi de ikke har noen betydning for meg. Det har hendt at jeg har gått uten mat, men det er sånn jeg vil ha det. Omentrent alt jeg eier har jeg fått - alt fra data til tv og bil. Jeg har det jeg trenger og hva skal jeg da med ennå mer? Jeg ønsker ikke å prioritere min tid på å strebe etter materielle ting. Om jeg skulle bli tvunget til å gjøre det, ville jeg misstrives og bli syk.

Bjørn kikker rolig på meg over brilleglasset mens han slår ut med hånden for å understreke det han sier. Hånden sveiper rundt i stuen hvor vi sitter. Rommet inneholder gamle møbler og er ribbet for overflod.

- Jeg egner meg best på teletorget, for da handler det om toveiskommunikasjon, og det er der jeg har min styrke, fortsetter Bjørn. - Det beste med å jobbe på denne måten er at jeg lærer noen nytt hver dag. Jobben min består i å hjelpe andre mennesker i krise, og det tar jeg på alvor. Jeg har fått mine evner for å kunne hjelpe andre mennesker som trenger det, og for det er jeg ydmyk.

Begynte å observere
Bjørn oppdaget at han hadde evner gjennom jobben som bussjåfør, en jobb han har hatt i 20 år.

- Jeg ble etter hvert bevisst på at jeg var klar over hvor langt passasjerene skulle. Antakelig hadde jeg ubevisst lekt med tanken en stund, men da jeg ble klar over at jeg hadde rett, begynte jeg å observere andre mennesker mer bevist. Ikke bare på jobben, men i andre sammenhenger også. Jeg satt i byen og kikket rundt meg og gjettet hvilke butikker folk skulle inn i og lignende. Jeg fikk bekreftet mye på den måten.

Bjørn smiler forsiktig. Han er ikke vant til å snakke om seg selv og fremheve hva han kan og ikke kan. Det er vanskelig å skulle forklare hvilke evner han har og hvordan de brukes. Det er ikke noe Bjørn har lært på kurs. Evnene har vært tilgjengelige hele tiden, og de utviklet seg etter at han ble bevisst disse evnene. Hvordan forklarer man noe som man bare er?

- Jeg er synsk og fornemmer ting. Når noen ringer til meg på teletorget bruker jeg egentlig bare mitt indre. Jeg eier ikke hjelpemidler, som for eksempel tarotkort, men det hender jeg trekker et englekort for å komme fortere i gang. Jeg har også en krystallpendel som jeg bruker, men bortsett fra det, har jeg ingen andre hjelpemidler enn mitt indre. Det rekker i massevis, smiler Bjørn forsiktig.

Beskjed i en drøm
Bjørn fortsatte å observere mennesker rundt seg, men han var ikke klar over hvor sterke evnene hans er. Han fortsatte i jobben som bussjåfør i mange år, men en drøm fikk ham til å tenke annerledes.

- Jeg fikk troen på det jeg kan gjennom en drøm. I drømmen fikk jeg beskjed om at en mann skulle komme og be meg om hjelp på et bestemt offentlig sted. Det skjedde faktisk. Mannen kom, og det endte med at jeg ble støttekontakten hans i fire år. Det vare en sterk opplevelse! Siden kom det flere mennesker til meg som hadde behov for hjelp. Og det fantastiske er at jeg kunne hjelpe. Da jeg kom så langt at jeg fant ut at det var nettopp dette jeg ville jobbe med, ble valget om starte på teletorget helt naturlig. På den måten rekker jeg ut til flere mennesker - selv om det bare er en av gangen.

Bjørn healer også, samtidig som han har en kunde på teletorget. Det er hele tiden kunden som er i fokus for Bjørn.

- Healing er energi, og den er sterk. Det er fantastisk å oppleve å få tilbakemeldinger på hvor effektivt en fjernhealing kan være. Det viktigste er uansett at vedkommende som ringer meg føler det jeg føler. Det er at veien til forståelse går gjennom seg selv! Det nytter ikke at jeg forteller hva som skal skje. Vedkommende må skjønne og føle det selv. Det hender at jeg henviser kunder videre dersom jeg vet at noen andre kan hjelpe bedre enn det jeg kan. Poenget er at vi skal hjelpe hverandre best mulig!

Parforhold og kjærlighet
Den største andelen av de som velger å ringe Bjørn, er kvinner, og det er kjærlighet og parforhold som står i fokus hos veldig mange av dem.

- Det er 90 prosent kvinner som ringer, og det mest vanlige spørsmålet dreier seg om parforhold. Noen vil absolutt inn i et forhold, mens andre absolutt vil ut av et forhold. Det vi alle må være klar over er at vi må være glad i oss selv før den rette dukker opp. Spesielt damer har en tendens å tenke at livet vil ordne seg bare den rette dukker opp. Men han dukker ikke opp før du har det greit i livet med deg selv - slik er det nesten alltid! Bjørn har en teknikk du kan bruke dersom du ønsker at en spesiell person skal kontakte deg.

- Du skal ikke ønske at vedkommende skal ringe eller ta kontakt med deg. Ønsker forblir som regel ønsker. Prøv heller å se for deg at vedkommende allerede har kontaktet deg! Dette er en teknikk som handler om å skape bilder i ditt eget indre om at det du vil skal skje, allerede har skjedd! Lukk øynene og se for deg at nettopp han allerede har tatt kontakt. Da sender du energi til vedkommende og i forbausende mange tilfeller vil dette skje! Tilbakemeldinger jeg får på denne teknikken, er forbausende gode.

Hva med Bjørn selv? Har han noen som han utøver teknikken på?
- Nei, sånn er det faktisk ikke. Jeg føler ikke noe behov for parforhold. Jeg føler at jeg har det veldig greit som jeg har det, sier Bjørn, og tenker en liten stund før han legger til:
- Kanskje jeg er ferdig med parforhold. Jeg har alt jeg trenger gjennom venneflokken min, og føler ikke noen store behov utenom dette. Småsnakk og prat om bensinpriser og hva naboen gjør, er jeg helt klart ferdig med. Likevel er jeg nysgjerrig på seksualiteten. Her er det mye å ta tak i. Det finnes alt for mange fordommer. Nøkkelen ligger i hvordan du selv ser på din egen seksualitet. Der er vi alle veldig forskjellig. Der vil jeg også legge til at kristendommen ikke har hjulpet på noen som helst måte. Det har blitt alt for mange rapp over fingrene og fordømmelse fra den siden opp gjennom historien. Jeg anbefaler alle å legge fordommene til side og finne sin egen seksualitet. Det finnes ikke noe skittent ved det.

Kornsirkler og energifelt
Bjørns store lidenskap på fritiden er kornsirkler. Han leser mye og tar til seg alt han kommer over om emnet. Selv har han opplevd en issirkel.

- Sirkelen dukket opp på isen en vinterdag her i Trønderlag. Det var o sirkler, den ene inni den andre med et kors gjennom. Korset pekte sørvest - rett mot et helleristningsfelt og videre mot kirker som ligger på samme linje, blant annet Nidarosdomen. Fortsetter du og tegne en strek rundt jorden i den linjen korset pekte, ville streken også gått rett gjennom ikke så ukjente Stone Hedge i England. Dette synes jeg er kjempespennende, og personlig er jeg overbevist om at det kommer fra intelligente vesener som er utenomjordiske.

- Er du ikke redd for at folk skal synes at du er litt rar som sier dette?
- Folk må tro hva de måtte ønske. Jeg har vel alltid blitt sett på som litt snål fordi jeg å leve et liv som er noe helt annet enn standard A4. Selv velger jeg ikke å ha så mange meninger om andre. Vi er her på jorden for å hjelpe hverandre, ikke dømme og se ned på våre medmennesker. Vi er alle ett, og velger du å se ned på andre, er det den energien du trekker til deg. Trives du virkelig bedre med å tenke dårlig om andre - eller vil du selv bli et bedre menneske av ditt tankemønster? Jeg tror ikke det. Så lenge jeg står for det jeg gjør og tror på, legger jeg meg ikke bort i eller bryr meg om hva andre måtte tenke om det.

Bjørn har integritet i rikt monn. Han snakker om energifelt og kraftlinjer som naturlig finnes på mange forskjellige steder på jorden.

- På jorden finnes det kraftlinjer som vi kan benytte oss av. Dette gjorde befolkningen før i tiden i langt større grad enn i dag. Disse kraftlinjene kan brukes til healing. Dyrene i naturen er faktisk bevist på dette. Jeg har et inntrykk av dyrene benytter seg av dette fordi de kjenner healingenergien lettere enn oss mennesker.

Healingsirkel
Hver onsdag er Bjørn en del av en healingsirkel. Her møtes de for å kunne meditere og reflektere sammen. Møtestedet er en hytte i skogen.

- Vi er en gjeng på cirka åtte som jevnlig møtes for å meditere. Vi er stille når vi er sammen og fungerer som støttespillere for hverandre - også i vårt daglige arbeid. Det hender at jeg ber om hjelp dersom jeg har en klient som trenger ekstra healing. Energien i sirkelen er sterk og healingen vi da sender ut er mange ganger forsterket. Vi har hjulpet mange på denne måten, sier Bjørn som i tillegg har en form for vaktmesterrolle på hytta de møtes på.

- Noen må passe på at hytta ikke forfaller, rydde og gjøre det pent. Jeg påtar meg med stor glede denne rollen, smiler Bjørn, som får en egen glød over seg når han snakker om meditasjonssirkelen han er en del av.

- Jeg tror at denne sirkelen bare vil bli større med tiden. Det er flere og flere som får øynene opp for det åndelige og det alternative. Dersom du kjenner en dragning mot dette, men ikke helt vet hvor du skal begynne, kan jeg anbefale en bok som heter Den niende innsikt. Dette er en viktig bok og jeg anbefaler alle å lese den. Forfatteren heter James Redfield.

- Mener du at det er bare å lese boken, og så er man omvendt og alternativ?
- Nei, ikke på den måten. Men de som leser boka får innsikt i hvor stor betydning man selv er som menneske, og at man er en brikke i altet. Ingen er større eller mindre enn andre. Vi alle er av like stor betydning - uansett hvilken rolle man har! Min anbefalning er at folk ser på tv og leser aviser minst mulig. Det er for mye støy og negativitet i nyhetsbildet. For dem som er under utvikling og tar til seg energier, kan dette resultere i alt for mye negativ påvirkning. Bruk heller tiden til å ha det stille rundt deg og våg og utforske innsiden av deg selv. Der er det mye vakkert å finne!